Berjer Renk Tercihi Nasıl Olmalıdır?

10-02-2023 15:07
Berjer Renk Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Salon ve oturma odaları için adeta bir vazgeçilmez haline gelen berjer modelleri farklı renk ve tasarımları sayesinde isimlerinden söz ettirmektedir. Odalarda şıklık söz konusu olduğunda oturma gruplarından çok daha ön planda olan berjerler, trend moda akımına da uyum sağlamaktadır.

Berjer Renk Seçimi

Tasarımının yanı sıra renkleri ile de konuşulan berjerlerde ağırlıklı olarak koyu tonlara yer verilmektedir. Bunun nedeni berjer tiplerin daha çok chester tarzı üretilmesidir. Chester modellerde deri ve suni deriden imal edilen ergonomik bir yapı söz konusudur. Berjer modellerde ise deri ve suni derinin yanı sıra çok daha farklı malzemeler de kullanılabilmektedir. Kahverengiden griye kadar pek çok berjer rengi sizlere oturma odalarınızda eşlik etmektedir. Eğer siz de odalarınız için berjer seçimi söz konusu olduğunda hangi renk alacağınıza karar veremiyor iseniz bu yazı tam size göredir.

Berjer Modellerde Canlı Renkler ile Çarpıcı Bir Görünüm

Berjer Koltuklar arasından canlı renklere sahip olanı seçer iseniz odanızda çarpıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Yeşil ya da kırmızı renkler örnek verilebilen canlı renkler, sizlerin içinize enerji katacak ve odalarda kullanılan pek çok renge uyum sağlayacaktır. Enerji, dinamizm ve uyumu temsil eden bu iki renk; kullanıldığı alanlarda hareket algısı yaratmaktadır. Özellikle sade renkli oturma grupları ile tercih edilebilecek canlı renk berjerler yaşamsal enerjinin de tasviridir. Eğer oturma gruplarınız siyah ya da gri bir renge sahip ise onları kırmızı renk berjer ile kombin yapabilirsiniz. Yeşil tonlarındaki berjerler ise daha çok bej renkli oturma grupları ile kombin oluşturabilmektedir. Hem açık renk hem de koyu renk olarak kullanılabilen yeşil, odalarda çarpıcı etkiler yaratabilmektedir.

Berjer Modellerde Sade Renk Kullanımı

Berjer koltuk modelleri arasında sık tercih edilen gri ve krem rengi, sade renk kategorisine girmektedir. Zamansız olarak bilinen gri hem ortamda olduğu belli olan hem de söz yormayan bir renktir. Eğer salon ya da oturma odalarınızda sade mobilyalarınızın yanında kullanmak için bir berjer arıyor iseniz seçiminizi krem rengi berjerden ya da gri berjerden yana kullanabilirsiniz. Grinin en güzel tonlarından elde edilen berjerlerde özgün bir tasarım hakimdir. Gri berjerleri evlerinizde kullanabileceğiniz gibi ofis ya da bürolarınızda da tercih edebilirsiniz. Ofisinize gelen misafirlerinizde iyi bir izlenim bırakmak için gri renk berjerler ideal bir seçim olacaktır. Pek çok evde kullanılan krem rengi duvar rengini krem rengi berjerler ile tamamlayabilirsiniz. Oda tasarımı söz konusu olduğunda akla gelen krem rengi hem duvarlarda hem de koltuklarda asil bir görünüm ortaya koymaktadır. Eğer yaşam alanlarınızda özel bir estetik arıyor iseniz krem rengi tam size göredir.

Dinamik Renklerin Berjerlerde Kullanımı

Yaşam alanlarınızda sıradanlık ve sadelikten uzaklaşarak dinamik bir görünüm ortaya çıkarmak istiyor iseniz mavi ve mor renklerinden yardım alabilirsiniz. Dinamizm söz konusu olduğunda akla gelen bu iki renk, odalarınızda ayrı bir hava yaratacaktır. Eğer odalarınızda kullandığınız eşyalarınız sade ise mavi berjer modellerinden birini seçerek sadelikten hızlı bir şekilde uzaklaşabilirsiniz.

Ferahlatıcı Renklerin Berjerlerde Kullanımı

Sarı rengi ferahlatıcı renkler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu rengin berjerlerde kullanımı hem odanıza hem de size enerji katacaktır. Özellikle fazla güneş ışığı almayan odalarda sarı rengi kullanarak aydınlık bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Sarı berjer modelleri pek çok oturma grubu ile rahat bir şekilde kombin yapılabilmektedir. Ayrıca odanın estetik bütünlüğünün korunması açısından da sarı berjerlerden yardım alınmaktadır. Sarı renk kullanılan odalarda sakinlik ve rahatlama söz konusudur. Bu sayede sık zaman geçirdiğiniz oturma odalarınızda sakinleştiğinizi hissedebilirsiniz.

Farklı Renklerin Bir Arada Kullanıldığı Berjer Modelleri

Günümüzde farklı berjer çeşitleri söz konusu olduğunda akla ilk olarak renkli olan berjerler gelmektedir. Berjer koltuklar üretimi ve tasarımı itibari ile sade renkler kullanılması gereken ürünlerdir. Ancak bazı modellerde çağdaş tasarımlar ve birden fazla renge yer verilmektedir. Eğer odalarınızda hareketli bir görünüm arıyor ve çarpıcı bir etki yaratmak istiyor iseniz renkli berjer modellerinden birini tercih ederek bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. İki rengin ya da üç rengin bir arada kullanıldığı modellerden birini odanıza uygun olarak seçebilirsiniz.

 
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.