Salon İçin Kitaplık Modelleri Nelerdir?

10-02-2023 14:58
Salon İçin Kitaplık Modelleri Nelerdir?
Kitaplık modelleri söz konusu olduğunda herkesin aklına ilk olarak ahşaptan yapılma bir kitaplık gelmektedir. Ancak kitaplık yalnızca ahşap kullanılarak üretilen bir malzeme değildir. MDF ve suntalam gibi pek çok malzeme kitaplıkların üretimi konusunda sıklıkla kullanılmaktadır. Yalnızca kullanılan malzeme değil aynı zamanda renk konusunda da pek çok seçeneği olan kitaplıklar, koyulacağı odaya uygun olarak tasarlanmaktadır. Örneğin büyük bir salonunuz var ve siz de burası için bir kitaplık yaptırmayı düşünüyorsunuz. O zaman kitaplığınızın şekli ve büyüklüğünün de bu odaya göre ayarlanması gerekmektedir. Farklı renk, desen, raf sayısı ve kalitede kitaplık üretimi kişiye özel olarak gerçekleştirilmektedir.

Düz Raflardan Oluşan Kitaplık

Eğer siz de pek çok insan gibi kitap okumayı çok seviyor iseniz evinizde bir kitaplık istemeniz gayet doğaldır. Tasarlanmasını istediğiniz kitaplığınız, klasik mobilyalar ile kaplı bir odaya konacak ise duvarı boydan boya kaplayan klasik bir kitaplık modelinden yararlanabilirsiniz. Düz raflardan oluşan klasik kitaplık odalarınızın dekorasyonuna zarar vermeden hatta onu tamamlayarak üretilmektedir.

Üçlü Halat ile Bağlı Kitaplık

En çok dikkat çeken kitaplık modelleri arasında adını altın harfler ile yazdırmış olan bu ürün, estetik duruşu sayesinde pek çok salonu başarılı bir şekilde tamamlamaktadır. Kitaplığa oturma odası ya da salonlarınızda yer verebileceğiniz gibi aynı zamanda balkonunuzda da kullanabilirsiniz. Yalnızca kitap koyma amacı taşımayan ve üçlü halatla bağlı olan bu kitaplık estetik kaygıyı da bünyesinde barındırmaktadır. Yaşam alanlarınızda kitaplık kullanarak özel bir atmosfer yaratmak ister iseniz bu kitaplık modeli tam size göredir. Kitaplığınıza kitap koyabileceğiniz gibi dekoratif ürünler de koyabilirsiniz.

Modern Tarz 5 Raflı Kitaplık

Modern tarz söz konusu olduğunda akla gelen 5 raflı kitaplık, çok raf sayısı ile sizlere işlevsellik sunmaktadır. Oldukça kullanışlı olan bu modelde kitapları üst üste koyabilir ya da yan yana dizerek estetik açıdan bir uyum elde edebilirsiniz. Modern kitaplık sayesinde salon ya da oturma odalarınızda estetik bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Özellikle sade renklerden ve sade tasarımlardan hoşlanan insanlar için ideal olan bu kitaplık modeli, geniş en ve boy oranı sayesinde rahat bir kullanım ortaya koymaktadır. Kitaplığınızda kullanmak üzere ufak biblolar satın alabilir ya da çerçeveler ile fotoğraflarınızı sergileyebilirsiniz.

Az Raflı Özel Tasarım Kitaplık

Kitaplığı yalnızca salonda süs olarak kullanmak isteyenler için az raflı kitaplık modelleri idealdir. Duvar ünitesinin üst bölmesinde yer verilen bu ürün, tek başına da olsa şık bir yapıya sahiptir. Az raflı tasarım kitaplık sayesinde odalarınızda otantik bir hava yaratabilirsiniz. Özellikle küçük çocuklu evlerde oldukça sık tercih edilen bu model, kolay kolay arızalanmamaktadır. Az rafa sahip olduğu için çocuklarınıza masa şeklinde de kullanabilirsiniz.

Küp Kitaplık Modelleri

Salonunuzda canlılık ve dinamiklik oluşturacak bu parçayı hem dekoratif amaçlı kullanabilir hem de kitap koymak için tercih edebilirsiniz. Salonda kullanılan oturma grubu, berjer koltuk ve aksesuarların belirli bir çizgide olduğunu düşünüyor iseniz küp kitaplıktan yararlanarak farklı bir tarz yaratabilirsiniz. Küp kitaplığınızda çeşitli sepet ya da kutu kullanarak kitaplığınıza daha da renk katabilirsiniz. Küp kitaplık modeli raflarına mum gibi objelerden saksıda bitki gibi ürünlere kadar pek çok aksesuarı koyabilirsiniz. Raf konusunda sıkıntı çıkarmayan ürün, geniş bir tasarıma sahiptir. Bu nedenle eğer bir küp kitaplık modeli satın almayı düşünüyor iseniz odanızın geniş olmasında yarar vardır.

Sade Renk Resital Kitaplık Modelleri

Eğer kitaplık yaptırmayı düşündüğünüz odanız normalden çok daha küçük ise odanıza resital bir kitaplık yaptırabilirsiniz. Resital kitaplıklar hem az yer kaplaması hem de şık duruşu sayesinde odanızı tamamlar niteliktedir. Genellikle beyaz ve tonlarında üretilen bu model, ortamınızın havasını değiştirebilmektedir. Beyaz sayesinde renkli oturma grubu ve berjerleriniz ile uyum sağlayan bu kitaplık duvar kenarında kullanılabilmektedir. Kitaplığınızda kitaplara yer verebileceğiniz gibi ufak tablo ya da biblolar da bulundurabilirsiniz.

Köşe Kitaplık Modelleri

Evinizde kitaplık yaptırmak istiyor ve bunun için uygun bir alan yaratamıyor iseniz odalarınızın köşelerini kullanabilirsiniz. Beyaz ya da siyah gibi tek renkte imal edilen köşe kitaplık modelleri yer kaplama konusunda en avantajlısıdır.

 
 
 
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.