Yaşam Alanının İçinde Yaşayan Alanlar Kurma Sanatı

10-02-2023 12:46
Yaşam Alanının İçinde Yaşayan Alanlar Kurma Sanatı
Yaşam alanları genelde işlevsel malzemelerden oluşturulmuş olan odalardır. Bu odaları daha yaşayan bir alana dönüştürmek; hem odanın enerjisini değiştirecek hem de kişisel bir ortam oluşturduğu için güzel bir farklılık oluşturacaktır. Bazen yaşam alanlarını, yaşayan alanlara dönüştüren küçük detaylar vardır. Materyallerin doğru kullanımı ya da genel anlamda odada bir renk değişimine gitmek gibi seçenekler, dekorasyon anlamında yapabileceğiniz farklılıklar arasında yer alır. Çok büyük çabalar sarf etmeden sadece belirli şeyleri değiştirerek yaşam alanlarında büyük bir fark oluşturabilirsiniz. Bazen bir alışverişe başlarken daha işlevsel bir tercih yapmanız gerekir ya da sonrasında aldığınız eşyaların tarzlarında farklı detaylarla değiştirmeniz gerekir. Bu tipteki tüm değişimler odanızın havasını da aynı şekilde farklılaştıracaktır.

Sade Bir Odanın Renkli Bir Berjer ile İklimini Değiştirmek

Dekorasyon tüyoları içerisinde geçen küçük bir nesne ile büyük bir fark oluşturmak eğilimi oldukça popülerdir. Sade renklerde döşenmiş bir odanız varsa ancak farklı bir detayla odayı canlandırmak istiyorsanız özellikle dikkat çekici; turuncu, pembe, mavi gibi renkleri kullanarak istediğiniz havayı yakalayabilirsiniz. Bu noktada özellikle bir okuma köşesi ve bu okuma köşesini tamamlayan renkli bir berjer keyifli bir tercih olacaktır. Berjerin boyu, konumu ve rengi odadan odaya değişkenlik gösterebilir. Seçilen renkli berjerlerin üzerine konulan aynı tonlarda bir yastık ve bir diz battaniyesi gibi detaylar; küçük bir alanı, nefes alan bir yere dönüştürmeye yeterli olacaktır.

 İşlevsel ve Minimal Tasarımlar Ekseni

Bir odanın içerisinde çok fazla eşya görmektense bu alanın içerisinde yer alan her eşyanın işlevsel olması öncelik olmalıdır. Odaya girdiğinizde elinizi attığınız her ürünün bir işinizi görmesi mutlak fayda getirmektedir. Bu yüzden de çoğu zaman kullanabileceğiniz renkleri ve dokuları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Moda; hızla değişmekte olan bir olgudur ancak mobilyalar bu sık değişme bazen ayak uyduramayabilir. Burada yapılması gereken şey zamansız olan bir bütün tercih etmektir. Örneğin; ahşap bir karyola, açık renk ahşaptan bir ayna, beyaz bir kitaplık ve beyaz bir masa gibi klasikleşmiş, zamansız parçaları tercih edebilirsiniz. Bu zamansız parçaları ek olarak farklı küçük nüanslarla dekoratif anlamda bir farklılığa uğratabilirsiniz. Renkli mumlar, yeşil bitkiler, renkli yastıklar gibi farklı detaylar, sade olan bu yaşam alanını yeniden canlandırmaya yetecektir.

 Çok Gözlü Dolaplar ve Çekmeceler Tercih Etmek

Yaşam alanınızda bulunan eşyalarınızın genel görünümü de oldukça önemlidir. Bu genel görünüm içerisinde belirli başlı ürünler muhakkak olacaktır. Örneğin; dolap, yatak, çalışma masası, kitaplık gibi değişmezler gibi. Bunların dışında kalan eşyalarınızı toparlamak için bazı küçük detaylara dikkat etmeniz gerekir. Örneğin; bir kıyafet dolabı satın alırken çekmecelerine ve raflarında özen gösterebilirsiniz. Buradaki özenden kastımız ise çok fazla gözlü ve çekmeceli olmasıdır. Çünkü bir dolapta ne kadar fazla göz ve çekmece olursa o kadar fazla eşyanızı bu alana sığdırabilirsiniz. Kıyafetleriniz ve küçük eşyalarınız için ayrı dolaplar bulundurmak yerine büyük, geniş ve ferah bir dolabı tercih etmeniz, yer açısından size daha faydalı bir çerçeve sunacaktır. Genel anlamda kullanışlı bir dolap tercih etmek, sizi gereksiz eşyaların yükünden de kurtaracaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.