Yemek Odası Konsolu Nasıl Dekore Edilir?

10-02-2023 15:12
Yemek Odası Konsolu Nasıl Dekore Edilir?
Yemek odaları dekorasyonu konusunda önemli bir paya sahip olan konsol, ahşap ya da MDF malzemelerden imal edilmektedir. Bu ürün kullanışlı olmasının yanı sıra dekoratif olması ile de yemek masaları ile bir takım oluşturmaktadır. Bir konsolun dekorasyonu söz konusu olduğunda nereden başlayacağınızı bilmiyor iseniz bu yazımızdan yola çıkarak odanıza uyumlu bir konsol dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Kendi hoşlandığınız detaylara ağırlık vererek yemek odanızın size ait özellikler ile ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Yemek Odası İçin Uygun Konsol Seçimi

Yemek odanız için konsol satın almak istiyor iseniz önünüze çok fazla farklı renk ve model çıkacaktır. Bu modeller arasından kendinize en sıcak gördüğünüz tarzı seçebilir ve bir konsol satın alabilirsiniz. Klasik tarzın asil etkisinden mi yoksa rustik tarzın bohem etkisinden mı hoşlandığınıza karar vererek konsol seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca  yemek odasında konsol dışında kullandığınız eşyalarınızda hangi tarzın hâkim olduğuna göre de konsol modeli seçebilirsiniz. Odanın kalanı ile kolay uyum sağlaması açısından dikkatleri üzerine çeken krem rengi konsollar, sizler için iyi bir seçenek olabilmektedir. Eğer daha koyu ton bir yemek odası konsolu düşünüyor iseniz bunun için siyah rengin altın detaylar ile kaplandığı bir model tercih edebilirsiniz.

Yemek Odası Konsolu ile Tablo Kullanımı

Yemek odasında tablo kullanımı konusunda zorlanıyor iseniz ilk olarak duvarın renginin ne olduğuna bakarak işe başlayabilirsiniz. Duvar renginizin ne olduğu ve konsol renginize göre uygun tabloda karar kılabilirsiniz. Örneğin krem rengi tonlarında bir duvarınız ve ahşap bir konsolunuz var ise kahve tonlarında bir tablo işinizi görecektir. Eğer beyaz bir duvara ve gri konsola sahip iseniz bitki detayları yer alan tablo sayesinde yemek odanıza bir renk katabilirsiniz.

Yemek Odası Konsolu ile Ayna Kullanımı

Yemek odası boyutunuz ayna kullanımı üzerinde oldukça etkili bir yere sahiptir. Odanızın geniş olması aynanızın küçük olması ile hoş bir uyum yakalayabilmektedir. Yemek odasındaki konsol ile aynayı üst üste kullanmanız, dar alanlarda işinize yarayacaktır. Konsolunuz ile aynanızı yan yana kullanarak özgün bir yemek odası dekoru ortaya koyabilirsiniz. Eğer yemek odanızda ayna kullanmak istiyor iseniz tabloya da yer vermek odanızı bunaltabilmektedir. Bu neden odada ya tabloya ya da aynaya yer vermeniz önerilmektedir.

Konsol Üzerinde Kitap ve Kutu Kullanmak

Konsolda kitap kullanmak dekoratif parçalar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçenektir. Kitaplar, yemek odası konsolunuzda otantik bir hava yaratmaktadır. Kitaplar ile bir arada kullanılabilecek kutular, dekoratif bir yemek odası için olmazsa olmazlardandır. Odanızın hangi tarz eşyalar ile döşendiğine uygun olarak kare, dikdörtgen ya da oval kutuları tercih edebilirsiniz. Eğer odanızda yer alan yemek masanız ve sandalyeleriniz çok sade ve simetrik ise kullanacağınız kutuları karışık seçebilirsiniz. Böylece yemek odanızda ayrı bir atmosfer yaratmış olacaksınız.

Yemek Odası Konsolunda Büyük Bir Aksesuar Kullanmak

Konsolunuzun üst kısmında yer verdiğiniz tablonuza ya da aynanıza uyum sağlaması açısından uzun ya da büyük bir aksesuarı konsol üzerinde tercih edebilirsiniz. Bunlara örnek olarak şamdan verilebilmektedir. Uzun bir şamdanı konsol üzerinde kullanmanız, yemek odalarınızda romantik bir dokunuş meydana getirecektir. Şamdan kullanmak istemiyor iseniz büyük bir vazodan ya da biblolardan yardım alabilirsiniz. Konsol üzerinde biblo kullanımı sizlere hoş bir ortam yaratacaktır. Ayrıca bu konuda pirinç heykelciklerden de yardım alabilirsiniz.

Yemek Odalarında Bir Parçaya Vurgu Yapmak

Yukarda yer alan bilgiler ışığında tasarlanan yemek odaları; kitap ve kutular ile yatay, vazo ve biblolar ile dikey şekilde çizgilenmiştir. Bu çizgilerin birbirleri ile iyi kombin olabilmesi için kırılması gerekmektedir. Özellikle metal konsol modeli tercih etti iseniz kırılma işlemini bir parçaya vurgu yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ufak bir kâseden, ufak boyutlarda bir bardaktan ya da saksıdan yardım alabilirsiniz.

Yemek Odalarında Aydınlatma Detayları

Yemek odalarında kullanılan konsolları tamamlayacak ürünlerden biri de avizelerdir. Avizeleri konsol rengine ve işlemelerine göre seçmek, yemek odanızın hoş görünmesine neden olacaktır. Ayrıca abajur da bu işlevi görmektedir. Aydınlatma konusunda tablolarınızı ya da aynalarınızı ufak ledler ile donatarak şık bir yemek odası tasarımı sağlayabilirsiniz.

 
 
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.